Oreo uskršnja jaja

Oreo велигденски јајца

Време за подготовка: 40 минути, вкупно време за изработка 1 час и 40 минути, 45 куглички

СОСТОЈКИ
200 гр. крем сирење
300 гр. мелен Oreo кекс
150 гр. стопено бело чоколадо за готвење
декоративни трошки со различни облик и боја за колачи, по избор
ПОДГОТОВКА
  1. Измешајте крем сирење и мелен Oreo додека смесата не се соедини. Обликувајте 45 куглички (во облик на јајце) и ставете ги на хартија за печење. Оставете ги кугличките во фрижидер 20 минути да се стегнат.
  2. Кугличките потоа макајте ги во стопеното бело чоколадо, вртејќи ги така што секоја кугличка ќе биде рамномерно прекриена со чоколадо. Остатокот од чоколадото измешајте го со боја за колачи и сипете во пластична кесичка со исечен врв и така украсете ги „јајцата“.
  3. Држете во фрижидер најмалку 1 саат или додека кугличките не се стегнат.

Уживајте во Oreo десертите!