ОРЕО ПАЛАЧИНКИ

10 мин. / 4 порции (по 5 палачинки)

СОСТОЈКИ
Тесто за палачинки за 20 палачинки (домашно или купено)
100 гр. кршени ОРЕО бисквити
ПОДГОТОВКА

Подгответе го тестото за американски палачинки како и обично или како што е наведено на пакувањето доколку сте го купиле.

Измешајте ги кршените ОРЕО бисквити во смесата за палачинки.

Во меѓувреме, на средна температура загрејте голема тава подмачкана со масло.

Палачинките може да ги декорирате со крем, сладолед, шлаг и кршени или мелени Орео бисквити.